Webdesign: Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi
Google
kello: 19:52, pvm: 30.5.2024 Yhteystiedot, yhteydenotto ja palaute Riihimäen paikallishakemisto
Pääsivu
Web design suunnittelu
Jos web-sivujesi tarkoitus on asiakashankinta, tulee näiden ohjeiden noudattamatta jättäminen kalliiksi.
Sivut hakukoneeseen
Tämä tuo sivuillesi kävijöitä, jotka ovat kiinnostuneita *täsmälleen* siitä mitä tarjoat.
Mainonta ja markkinointi internetissä
Internetin hakukoneissa näkyminen on edullisinta mainontaa ja markkinointia.
Varo ammattitaidottomia
Asiakas maksoi paremmasta hakukonenäkyvyydestä mutta hänen sivunsa poistettiin hakukoneesta kokonaan ...
Asiakas maksoi internetsivujensa kävijöistä, mutta ne ohjattiin hänen kilpailijalleen ...
Hakusanaoptimointi
Hakukoneopas
Hakukonemarkkinointi
Internetsuunnittelu
Parhaat hakukoneet
Yhteydenotto ja palaute


Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi
"Netti markkinointi" -virheet
Nettimarkkinointi ja Web virheet

Onko Internetissä läsnäolosta sinulle enemmän kuluja kuin hyötyä? -- Hankitko Internetsivut vain siksi että muillakin on?.

Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi

Internet sivujen suunnittelu, toteutus ja markkinointi, web design, kotisivut, Internet myynti, online,  Internet markkinointi, business-to-business, asiakashankintaInternet on edullinen väline kertoa itsestään tai palveluistaan laajastikin kaikille halukkaille. Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi on kuitenkin tehtävä oikein.

Pitää ottaa huomioon, että Internetiä käytetään tänä päivänä lähinnä tiedon etsimiseen, ei niinkään ostamiseen vaikka se on nousussa. Jos tämän ottaa huomioon internetsivuja tehdessä, tukevat ne liiketoimintaa tehokkaasti -- eikä tule satsattua sellaiseen, mikä ei tuota muuta kuin toiveunissa.

Jos internetsivut tehdään sillä periaatteella, että tuotteita myydään suoraan internetissä, on monta mahdollisuutta tehdä kalliita virheitä. Lisäksi sähköinen kauppapaikka muodostaa kiinteitä kuluja (mm. pankeille, internetpalvelun tarjoajille jne) ja vaatii ison myynnin. Tavarakaupassa miljoona euroa vuodessa on lähellä minimivolyymiä, että puhdas nettikauppa voi edes hyvin toteutettuna kannattaa.

Tänä päivänä internetissä ei myydä paljoa, ja ne jotka myyvät, tekevät sen usein tappiolla. Mutta useat yritykset ovat hyödyntäneet internetsivuja ottaen huomioon tämän seikan ja kasvattaneet myyntiään.

Tuossahan on ristiriita!

Ei suinkaan. Jos Internetin luonteen ottaa huomioon, voi sitä käyttää tuottoisasti hyödykseen.

Tiedon ja erityisesti markkinatiedon välittämisessä Internet on täysin omaa luokkaansa. Se on edullinen ja tiedon hakija voi itse valita koska lukee ja kuinka nopeasti.

Internet osana markkinointiviestintää

Mikä on internetin merkitys markkinointiviestinnässä/mainonnassa?

Isojen tietomäärien julkaiseminen ja ajan tasalla pitäminen on helpompaa ja edullisempaa kuin perinteisillä keinoilla. Tiedon saattaminen laajan yleisön luettavaksi edullisesti, nopeasti ja ajan tasalla on tärkein ominaisuus. Lisäksi jonkin asian hakeminen isosta tietomäärästä on helppoa käyttämällä erilaisia "hakukoneiden sovelluksia".

Ihmiset eivät vahingossa tule internetsivuillesi, kuten jos sinulla olisi näyteikkuna ja kauppapaikka kävelykadulla. Joudut markkinoimaan sivujen osoitetta hakukoneiden avulla, sitten perinteisen median mainoksissa tai omissa tuotteissasi ja esitteissäsi. Edellä mainituista hakukoneiden kautta tehtävä markkinointi on edullisinta ja tuo kaikkein potentiaalisimmat asiakkaat sivuillesi.

Internet on yksi mielenkiintoinen työkalu, jonka avulla voi saada tehokkuutta lisää mutta täysin erillään perinteisestä mediasta se ei ainakaan vielä toimi.

Internetin vahvuudet/heikkoudet?

Luullaan että internet on itsetarkoitus ja että sen voi toteuttaa miten tahansa ja aina tulee tulosta. Internetissä on hieman erilaiset pelisäännöt kuin perinteisessä mediassa ja ihmiset käyttäytyvät nettisurffareina erilailla kuin kävellessään kauppakeskuksen käytävillä tai lukiessaan Helsingin Sanomia.

Internetin heikkous on ettei kukaan löydä internetsivuille ellei niille ole linkkiä toiselta sivulta, elleivät sivut löydy hyvin internetin hakukoneista tärkeillä aiheeseen liittyvillä hakusanoilla, tai ellet mainosta sivujen osoitetta missään. Suuryritysten kohdalla tilanne voi olla hieman toinen. Äskeinen sääntö pätee 98% yrityksistä.

Mitkä ovat tärkeimpiä tekijöitä www-sivuja suunnitellessa?

Kumpi on tärkeämpi, sisältö vai ulkoasu .....

  1. Sanat ja asiasisältö selkokielellä kirjoitettuna 80%
  2. Navigointi, hakeminen ja tiedon löytämisen selkeys 15%
  3. Visuaalinen ja esteettinen kauneus 5%

Joskus internet-sivut on toteutettu niin että edellinen tärkeysasteikko on käännetty päälaelleen. Puhuttiin mitä puhuttiin ja sanoivatpa mainonnan suunnittelijat mitä tahansa, internetissä liikkuvat ihmiset hakevat TIETOA eivätkä visuaalisia elämyksiä.

Tai ehkä pieni osa kävijöistä hakee visuaalisia elämyksiä, mutta ellet ole myymässä visuaalisia elämyksiä eivät he ole sinun potentiaalisia asiakkaitasi, joten heidän tarpeistaan ei ainakaan taloudellisista syistä tarvitse välittää. Potentiaaliset asiakkaasi hakevat TIETOA ja RATKAISUJA ONGELMIINSA ja tutkimusten mukaan heitä jopa ärsyttää erityisen hienoksi tehdyt sivut, joissa ei ole asiasisältöä.

Jos suunnittelet internetsivut visuaalisten elämysten varaan miellytät niitä jotka liikkuvat arvostelemassa visuaalista sisältöä. Jos suunnittelet internetsivut asiasisällön varaan ja tarjoat paljon tietoa miellytät niitä jotka ovat potentiaalisia asiakkaitasi. Et ehkä voita suunnittelukilpailuja sivuillasi, mutta liiketoimintaasi ne tukevat.

Poikkeus

Yrityksen tuotteeseen liittymätön kikkailu erilaisilla hienoilla tekniikoilla ei kannata. Mutta on eri asia jos tuote on sellainen, että sen esittelylle on eduksi käyttää hienoa tekniikkaa.

Yo-Disc on esimerkki siitä millaista on hyvä ja tarkoituksenmukainen Flash suunnittelu (Yo-Disc). Tuolla sivustolla Flash tuo tuotteen ominaisuudet esille. Ilman Flashia se olisikin ollut vaikeaa.

Jos yritys myy tuotteitaan kohderyhmälle, joka on paljolti mielikuvien perään, on häikäisevä design tietenkin paikallaan. Yhtenä esimerkkinä tulee mieleen energiajuoma BATTERY. Sen on ihan turha tarjota paljoa faktoja omilla sivuillaan, vaan ehkä lähinnä "makeaa" ajanvietettä ja pelejä teini-ikäisille.

Mutta jos sinun tuotteesi/palvelusi on konservatiivisempi, tulee myös sivusi olla samassa suhteessa konservatiivinen.

Lisätietoja antaa

Kovan työruuhkan vuoksi emme valitettavasti pysty ottamaan uusia toimeksiantoja.


LINKIT:

Internetmarkkinointi
PÄÄSIVU:
Internet markkinointi tuo uusia asiakkaita:

Asiakashankintaa edullisimmillaan: Internet markkinointi. Potentiaaliset asiakkaasi liikkuvat internetissä ja käyttävät ilmaisia hakukoneita. Miten saat tämän asiakasvirran omille internetsivuillesi.
--- Internetmarkkinointi, lue lisää...


Lisää kävijöitä sivuillesi

Jos myyt puunsuoja-aineita, sivusi pitäisi löytyä hakutulosten kärjestä sanoilla "puunsuoja", "puunsuojaus" ja tietenkin myös "homeongelma". Muutenhan välttelet asiakkaitasi!
--- lue lisää...

Markkinointi ja mainonta internetissä

Jos et itse tee jotain tehokasta sivujesi markkinoimiseksi, ei niille TULE vierailijoita. Ei nyt, eikä tulevaisuudessa. Tutkimukset ja käytäntö ovat osoittaneet, että hakukoneiden kautta tehty markkinointi on kustannustehokkainta.
--- lue lisää...

Hakusanaoptimointi - asiakashankinta edullisimmillaan

Yhdysvalloissa Georgian osavaltion teknillinen korkeakoulu suoritti tutkimuksen siitä, miten ihmiset löytävät kaipaamansa Internet-sivut. Tutkituista 86% löysi etsimänsä hakukoneiden avulla.
--- lue lisää...


Internetmarkkinointia väärin - jokaisella alalla on sudenkuopat.

Internetmarkkinointi tuottaa oikein tehtynä loistavia tuloksia - väärin tehtynä se ei toimi.
--- lue lisää...


Lyhyt hakukoneopas - miten käytän internetin hakukoneita

Hakukoneita on tuhansia ympäri maailmaa. Mutta käytännössä niistä kannattaa käyttää vain muutamia.
--- lue lisää...


Hakukoneoptimointi / hakukonemarkkinointi - uusia asiakkaita internetistä

Hakukoneoptimointi on tehokasta mutta uutta ja siksi se tehdään usein väärin ja hyöty menetetään.
--- Hakukoneoptimointi, lue lisää...


Webdesign eli internet suunnittelu

Internetsivujen suunnittelu yrityksille jotka haluavat että sivut tuottavat enemmän kuin aiheuttavat kuluja
--- lue lisää...


Parhaat internet hakukoneet - miten löydän tietoa internetistä

Mikä on paras ja laajin hakukone? Mitä kannattaa käyttää?
--- lue lisää...

Internetsivujen suunnittelu

Web design suunnittelu oikein

Web-sivujen on tuotava lisää asiakkaita tai tuettava muuten keskeisesti asiakashankinnassa ja markkinoinnissa. Jos web-sivujesi tarkoitus ei ole asiakashankinta tai sen tukeminen, ei tämä artikkeli ole sinua varten.
--- lue lisää...


Internetsivujen suunnittelu ja markkinointi

Mitä tulee huomioida, että nettisivut tukevat liiketoimintaa tehokkaasti -- eikä tule satsattua sellaiseen, mikä ei tuota muuta kuin toiveunissa.
--- lue lisää...


"Netti markkinointi" ja suunnitteluvirheet

Jopa menestyvät Internet-yritykset kärsivät näistä sudenkuopista. Se rajoittaa heidän kykyään saada enemmän vierailijoita sivuilleen, pitää heitä kiinnostuneina jatkossa ja saamalla tuloja Internetin avulla.
--- lue lisää...


Nettimarkkinointi ja sivujen virheet (jatkoa)

Nettimarkkinointi ja yleisimmät kävijöiden kohtaamat negatiivisuudet
--- lue lisää...


Asiakashankinta LINKIT:
Koulutusvinkkejä:
Huumoria päivän kevennykseksi: vitsitOhjelmapalveluja:
Polttari-ohjelma ammattitaidolla ja vuokrataan pelejä

Takaisin ylös

Copyright © Uutistoimisto.com 1999-2004. Viimeksi päivitetty 06.03.2004 klo 18.00